Relationer

Är inte relationer det allra viktigaste vi har? Först, så klart, relationen till oss själva. Och sen, relationen till våra nära och kära.

Att ha bra relationer kan till exempel innebära att ha någon eller några:

– att gråta och skratta med när livet sätter oss på prov
– som kan rådge oss i svåra beslutsituationer
– att dela minnesvärda stunder med
– som snällt talar om när vi bär oss tokigt åt
– som alltid finns där andligen
– som bryr sig om oss
– som delar vår resa
– som låter oss vara de vi är och ändå tycker om oss
– att älska
– att finnas där för
– att dela hans/hennes livsresa med
– som du behöver och som behöver dig <3
– som är helt fantastiska i många olika avseenden som jag inte kommer på i skrivande stund. För mig är de ovanstående punkterna viktiga!

Hur bygger vi då långsiktiga relationer, både med oss själva och andra? Jag tror att nyckelingredienserna är:

– Fråga istället för att döma. You don´t see things as they are. You see them as you are.

– Utgå från att alla i grund och botten vill väl. Om de inte vill det i situationen, och du inte har gjort något emot dem, så beror det oftast på att de har det jobbigt med sig själva. De kanske är avundsjuka, svartsjuka och/eller rädda. Eller så har de missförstått dig.

– När det gäller dig själv, gör samma sak, fråga varför du är elak mot dig själv eller andra. Är du avundsjuk, svartsjuk, rädd, eller skäms du? Om du skäms för dig själv, sluta upp med det! Skämmas ska du bara göra för dumma handlingar du utfört, ej för den du är. Om du har möjlighet att ta tillbaka något dumt, eller be om ursäkt, gör det och var stolt igen! Annars förlåt dig själv och lär av dina misstag. Att gå runt och skämmas för sig själv gör en nästan till levande död. Vi gör alla misstag. Be proud!

– Var snäll mot andra! Så kommer de att vara snälla tillbaka. Att sparka på någon som ligger är oerhört lågt.

– Avsätt tid till dig själv, familj och vänner. Om du ”aldrig har tid” så finns det risk att de börjar umgås med andra och glider ifrån dig. Relationer är verkligen som vackra blommor som behöver regelbunden näring och omtanke. Om en blomma vissnar och dör så får du börja om med ett nytt frö och det kan ta ett tag. Men med rätt näring och omtanke så växer det såklart också upp och slår ut till slut ;) Dock behöver en del blommor vila ibland för att inte övervattnas och drunkna. Så känner du att det inte känns bra att umgås med en person just nu, för att du eller vederbörande är i en period i livet där ni verkligen inte hinner så är det bara att vänta. Så länge så kan du ju vattna dina kaktusvänner ;) Och sen när det blir vår så, precis som på bilden nedan, slår blommorna ut igen…

– Älska dig själv för den du är.

– Var ärlig mot dina kära. Då kan du bli älskad för den du verkligen är och inte någon du låtsas vara!

I min blogg kommer jag att påminna er om att ”vattna era blommor” och om hur viktigt det är med relationer! Jag kommer att ge roliga tips på vilken näring och omtanke ni kan ge. Häng med!

Körsbärsblommor
Relationer är som blommor, de behöver näring och omtanke. Och om man ger det och de blommar ut så finns det ingenting som är vackrare!

 

 

 

Kommentera