Lärdommar från trädgården

1. Att plantera smultron vid andra växter är ett utmärkt sätt att spara näring i jorden. Smultronplantorna täcker dels upp ytan så att inga ogräs får plats och dels så skyddar de markytan för avdunstning av näring. De tar inte heller så mycket näring från marken så de växter man primärt vill odla får fortfarande mycket näring.

2. När man vattnar sin trädgård ska man göra det i tre omgångar (råd från en utbildad trädgårdsmästare). Första varvet så vattnar man bara en kort stund och det är för att jorden ska öppnas där man vattnar. Innan den öppnas rinner vattnet bara bort från stället (då jorden är hård) och hamnar på ogräset istället. Andra varvet när jorden har öppnats kan man stå och vattna ett tag men bara så länge vattnet hinner rinna undan. Gör det inte det går man vidare. Och sen när vattnet hunnit sjunka ner i jorden kör man ett tredje varv.

Nu börjar det grönska i trädgården:

Abetterplace
Yummie för egenodlad gräslök!

Lärdommar

Kommentera