Dansa i regn

För fem år sedan hatade jag när det regnade. Jag blev arg direkt, bara jag kände en droppe, för jag visste att kläderna, frisyren och make-upen skulle förstöras. Grrrr! Det plågade mig verkligen. Just den sommaren var det ovanligt mycket regnande också. I samma veva gick jag en del i terapi och hade börjat analysera mina tankemönster. Så jag gav mig på regn-ilske-problematiken och kom fram till att det hade med kontrollbehov att göra. Inte blev mina kläder, frisyr och make-up förstörda. Visst, kläderna blev lite blöta, men absolut inte förstörda. Frisyren blev inte heller förstörd, den blev snarare en ny frisyr. Nästan snyggare. Den där vilda looken som kändisarna har i hollywodfilmer när de lekt bland vågorna eller kyssts i regnet. Det såg ju faktiskt ungefär ut så på mig med. Som att jag levt. Och när det gäller sminket så har jag ju bara mascara och den är det ju väldigt lätt att torka bort så fort jag kommit in och lägga på ny. Så jag insåg att det inte var hela världen för mitt utseende om jag lät regnet skölja över mig. Så jag började med det. Jag sket i paraplyer, regnkläder och att ilsket springa sicksack under taken. Istället tog jag det lugnt och njöt. För det var ju underbart. Att duscha i friskt, ljummet vatten med kläderna på (vilken barndomsdröm). Duschen i badrummet är ju så liten. Här kunde jag ju röra på mig. Gå. Skutta. Springa. Dansa. Fantastiskt! Sedan dess är det det bästa jag vet. Det slår de flesta former av aktiviteter. Det är gratis, miljövänligt, skönt, roligt och det går inte att göra när som helst MEN var som helst. Så när jag sitter hemma, har tråkigt och det börjar regna ute då tar jag med mig pojkvännen, dörrnycklarna och kutar ut! Testa själv vet ja!

Dansa i regn

Kommentera