Valet – Landsbygd/Storstad

Många verkar ha lätt för att veta om de är landsbygdsmänniskor eller storstadsmänniskor. Jag har själv pendlat mellan att vilja bo på landet och storstaden, i många år, och har äntligen kommit fram till en förklaring till varför.

Jag vill bo på landet när jag inte vet vad jag vill härnäst med mitt liv. Då det är så få intryck på landet så hinner hjärnan ganska snabbt bearbeta det jag har varit med om och jag är mer i ”mig själv”. I storstaden är det alltid så många intryck så min hjärna hinner nästan aldrig bearbeta klart det jag varit med om innan något nytt händer. Så landet är en bra miljö för mig när jag vill ”hitta mig själv” och ta reda på vad jag vill.

Om jag vet vad jag vill, däremot, så är storstaden helt perfekt, för där finns alla möjligheter när det gäller jobb, utbildningar, fler fantastiska människor, kulturupplevelser och andra roliga saker att göra. Jag har under två perioder i mitt liv gladeligen flyttat till Stockholm för att springa på auditions och jobbintervjuer.

Så, summan av kardemumman, my advise till den förvirrade kan vara:

Om du inte vet vad du vill – flytta till landet.
Om du vet vad du vill – flytta till stan. (Om inte det du vill är att bo på landet såklart ;))

Kommentera