Kategoriarkiv: Hälsa

Glassen som räddade min sommar

Vill verkligen inte pilla i mig massa konstiga ämnen. Ibland blir det tyvärr så ändå. Men helst inte. Och just glasspinnar och strutar från de stora företagen är ofta väldigt onaturliga. Men så hittade jag denna lilla goding i butiken på andra sidan gatan. Hansens Flodeis glass med namnet Smoothie. Precis som namnet antyder är det en mix av bär, frukt och mjölk. Kanske inte helt felfri men bäst hittills! Supergod, och några vitaminer- och mineraler får jag nog i mig!

Glass

Glassen

Hälsolunch på Östermalm

Om ni letar efter ett lunchställe med mat med bra näring på Östermalm så är Yogayama verkligen att rekommendera. De använder ekologiska, närproducerade och säsongsbaserade råvaror så långt det går och allt lagas från grunden, utan onödiga tillsatser. För min del har det här planerats bröllop, lunchats med kompisar och firats påsk med familjen. Finaste minnet har jag från en gång när både jag och min kompis var sjukskrivna samtidigt. Då satt vi där i timmar och bara tog det lugnt och mös och låtsades att vi var två hemmafruar som fördrev tiden medan våra män var på jobbet…

Yoga yama

A better place
Denna gång var jag där med mamma, pappa och pojkvännen.
Först satt vi ute, supermysigt tills det började dåna från en ombyggnation. Då…

A better place
…gick vi in.

 

Vila i rörelse

Då trädgårdsskötsel är aningen enformigt och statiskt är det skönt att släppa lös på kroppen och ta en promenad för att få cirkulation i musklerna. Efter en kvarts promenad har jag fått ny energi och orkar hugga in i trädgården igen. I närheten av örtträdgården finns en jättefin promenadstig:

Promenad

Abetterplace

Fina får
Fin natur med söta djur!

Mynta från trädgården

Bästa arbetsförmånen. Tons and tons of Mynta! Nu blir det Lars Frölander-smoothies så att det sprutar ur öronen. Och en enkel sorbé som jag brukar göra när jag är godissugen:

Ett paket frusna bär (min favorit är en blandning av blåbär, hallon och jordgubbar)
En kruka mynta
Lite socker (smaka av)
Pyttelite vatten

Blanda dessa fyra ingredienter i en mixer och jag lovar att det blir en grymt god, hälsosam efterrätt. För att få den kallare, stoppa in sorbén i frysen en liten stund.

Mynta
- Make something healthy and tasty out of me please! ;)

Dags att rensa ogräs

Hej igen från trädgården! Nu är det dags för ogräsrensning i örtträdgården. Ljuvligt att få vara och påta med växterna. Det rosa redskapet på bilden (vet tyvärr inte vad det heter) är helt fantastiskt för att snabbt rycka upp många rötter som inte sitter så djupt. De djupare rötterna använder jag spaden till (se bild två).

Ogräs

Trädgård

Abetterplace
Den obligatoriska vilan med…

20140616_152145
…himlen som tak.

Dansa i regn

För fem år sedan hatade jag när det regnade. Jag blev arg direkt, bara jag kände en droppe, för jag visste att kläderna, frisyren och make-upen skulle förstöras. Grrrr! Det plågade mig verkligen. Just den sommaren var det ovanligt mycket regnande också. I samma veva gick jag en del i terapi och hade börjat analysera mina tankemönster. Så jag gav mig på regn-ilske-problematiken och kom fram till att det hade med kontrollbehov att göra. Inte blev mina kläder, frisyr och make-up förstörda. Visst, kläderna blev lite blöta, men absolut inte förstörda. Frisyren blev inte heller förstörd, den blev snarare en ny frisyr. Nästan snyggare. Den där vilda looken som kändisarna har i hollywodfilmer när de lekt bland vågorna eller kyssts i regnet. Det såg ju faktiskt ungefär ut så på mig med. Som att jag levt. Och när det gäller sminket så har jag ju bara mascara och den är det ju väldigt lätt att torka bort så fort jag kommit in och lägga på ny. Så jag insåg att det inte var hela världen för mitt utseende om jag lät regnet skölja över mig. Så jag började med det. Jag sket i paraplyer, regnkläder och att ilsket springa sicksack under taken. Istället tog jag det lugnt och njöt. För det var ju underbart. Att duscha i friskt, ljummet vatten med kläderna på (vilken barndomsdröm). Duschen i badrummet är ju så liten. Här kunde jag ju röra på mig. Gå. Skutta. Springa. Dansa. Fantastiskt! Sedan dess är det det bästa jag vet. Det slår de flesta former av aktiviteter. Det är gratis, miljövänligt, skönt, roligt och det går inte att göra när som helst MEN var som helst. Så när jag sitter hemma, har tråkigt och det börjar regna ute då tar jag med mig pojkvännen, dörrnycklarna och kutar ut! Testa själv vet ja!

Dansa i regn

Mitt nya gym

Äntligen har Gärdet fått ett eget utegym! Bara cirka 100 meter från mig. Fantastiskt att kunna träna styrketräning utomhus gratis när som helst på dygnet. Och vad miljövänligt. Inga lokaler som behöver värmas upp, kylas ner, belysas, städas mm.

Gym
Bästa maskinen. Att träna övre delen av ryggen är svårt utan maskiner så just denna är extra efterlängtad.

Nytt gym

20140619_214857
Tack Stockholm för alla utegym!

Viktigt med återhämtning

När man arbetar är det viktigt med återhämtning. När man arbetar fysiskt är det viktigt att vila musklerna mellan varven för att kroppen ska orka. I trädgården kör jag 45 minuter aktivt arbete varvat med 15 minuter mysig vila i gräset, då jag slappnar av helt i musklerna. Sen är det så klart viktigt att dricka mycket vatten och äta salt (jag brukar äta salta nötter) under dagen då man gör av med det när man svettas!

Vila Paus
Vila i gräset under syrenbuskarna.

Syrener
Vacker utsikt under vilan.

Vila
Härligt att löven skyddar från solljuset. Praktisk och vacker natur!