Kategoriarkiv: Konsumtion

Glassen som räddade min sommar

Vill verkligen inte pilla i mig massa konstiga ämnen. Ibland blir det tyvärr så ändå. Men helst inte. Och just glasspinnar och strutar från de stora företagen är ofta väldigt onaturliga. Men så hittade jag denna lilla goding i butiken på andra sidan gatan. Hansens Flodeis glass med namnet Smoothie. Precis som namnet antyder är det en mix av bär, frukt och mjölk. Kanske inte helt felfri men bäst hittills! Supergod, och några vitaminer- och mineraler får jag nog i mig!

Glass

Glassen

När blir elektroniken grön?

För några år sedan hade jag en kollega som hade en sån här mobiltelefon med biologiskt nedbrytbart skal. När jag letar efter liknande produkter nu hittar jag ingenting. Det enda som kommer upp på google är den här gamla artikeln. Om det finns teknik för att göra bioplast, varför används det då inte mer?

Här är Greenpeace lista över bästa elektronikföretagen idag.

Samsung, vad hände med er nedbrytbara telefon? Kom igen nu!

Bevara naturen!

Det här var ju intressant! Jag kände inte till att Gotlands största vildmarksområde är på väg att bli en sandlåda. Det är kalkbrytningsintressen som ligger till grund för planerna. Då frågar jag mig vad kalket ska gå till? Förhoppningsvis är det bara överflödskonsumtion och i sådana fall tycker jag att skogen ska få vara kvar. Konsumera tjänster och återvinningsbart istället. Läs mer här. Och här kan ni läsa om föreningen som jobbar för att bevara naturen.

Hurra för Fotografiska…

…som har tagit in den här utställningen! På deras hemsida beskrivs utställningen som konstnären Salgados kärleksbrev till vår planet, en hyllning till vårt ursprung och en påminnelse om vad vi har att förvalta. Fantastisk idé! Fantastiskt budskap! Och dessutom…Fantastiska foton! Jag vill! Jag vill till Fotografiska!

A better place Miljö
Naturen utropar ett hurra för Salgado och Fotografiska som vill upplysa om hur viktigt det är att vi tar hand om den.

Matcha bra för hälsan

Egentligen är det inte miljövänligt att köpa blommor transporterade från världens alla hörn. MEN när jag går förbi Hötorget och de rear ut flera blombuketter för nästan inga pengar inser jag att om jag inte köper de här så kommer de att slängas. I en konteiner. Om jag däremot köper dem så hamnar de ju i min kompost och det är väl ändå bättre för ekosystemet? Näring som kommer tillbaka. Jag har förvisso också tänkt att om jag köper dem så ser försäljarna att de går åt och fortsätter med stora kvantiteter. Ska tänka på det nästa gång!

Men blommorna har en annan fin effekt, en hälsoeffekt. Dels tillför de syre i rummet och dels gör de rummet finare. Titta så fint de matchar med gardinerna! Jag tror att man mår mycket bättre om man tycker att sin egen omgivning är fin. Och jag tycker om när saker matchar! I detta fall: Blommorna + gardinerna = sant. <3

A better place blomma

A better place Gardiner
Mysigt att sitta och arbeta här!

Håll(bar) i hatten

Jag ska testa att jobba i en örtträdgård och behöver något för att skydda ansiktet mot solen och hittade de här fina hattarna i återvinningsbart material på Åhléns.

Gissa vilken jag valde?

Hållbar hatt
This one? 100% papper och ingen färg. Tyvärr passar inte materialets kulör min hudton särskilt bra…

A better place Hatt
Eller this one? 70 % papper, resten miljöovänliga material, fina färger (dock miljöovänliga) som passar min hudton.

Och vinnare blev…Miljön! = översta hatten!