Alla inlägg av emelie@aol.se

Fin skogspromenad

Jag blir så förundrad över hur olika alla skogar är. Jag sprang orientering när jag var liten och nästan alla banor jag har sprungit kommer jag ihåg. Varje skogsområde har sin unika blandning av barrträd, lövträd, buskar, blommor, gräs och andra växter. De har även sin egna kupering av terrängen. Här är min favorit-promenadstig i Skärgården. Fortsätt heja naturen! You´re beautiful!

Natur

Miljö

Abetterplace
Avslut med sicksack genom ormbunkarna.

Minisemester

Är tillbaka från en minisemester ute i skärgården. Åh, var härligt med ledighet, sol och vacker natur. Semester är ju också ett utmärkt tillfälle att boosta relationer då det finns gott tom tid till att vara närvarande med varandra utan jobbstress.

Saker som man har tid med nu som man lätt skjuter upp i vardagen:
– Verkligen lyssna på varandra
– Dela drömmar och framtidsplaner med varandra
– Lära känna varandra lite bättre
– Ha kul tillsammans (t.ex. genom att gå på spännande utflykter, bada, spela boll, spela & sjunga, dansa i regn)
– Bara va med varandra
– Le

love
Mys med pojkvännen!

Räv
Naturnära. Om man slänger matrester i gräset kommer djuren på besök. Den här fina räven var stammis och kom varje kväll.

Bad
Härligt med bad! Det var cirka 25 grader i Östersjön så jag passade på att njuta av att dyka från bryggan och känna saltvattnet mot kroppen.

Glassen som räddade min sommar

Vill verkligen inte pilla i mig massa konstiga ämnen. Ibland blir det tyvärr så ändå. Men helst inte. Och just glasspinnar och strutar från de stora företagen är ofta väldigt onaturliga. Men så hittade jag denna lilla goding i butiken på andra sidan gatan. Hansens Flodeis glass med namnet Smoothie. Precis som namnet antyder är det en mix av bär, frukt och mjölk. Kanske inte helt felfri men bäst hittills! Supergod, och några vitaminer- och mineraler får jag nog i mig!

Glass

Glassen

Hälsolunch på Östermalm

Om ni letar efter ett lunchställe med mat med bra näring på Östermalm så är Yogayama verkligen att rekommendera. De använder ekologiska, närproducerade och säsongsbaserade råvaror så långt det går och allt lagas från grunden, utan onödiga tillsatser. För min del har det här planerats bröllop, lunchats med kompisar och firats påsk med familjen. Finaste minnet har jag från en gång när både jag och min kompis var sjukskrivna samtidigt. Då satt vi där i timmar och bara tog det lugnt och mös och låtsades att vi var två hemmafruar som fördrev tiden medan våra män var på jobbet…

Yoga yama

A better place
Denna gång var jag där med mamma, pappa och pojkvännen.
Först satt vi ute, supermysigt tills det började dåna från en ombyggnation. Då…

A better place
…gick vi in.

 

Lärdommar från trädgården

1. Att plantera smultron vid andra växter är ett utmärkt sätt att spara näring i jorden. Smultronplantorna täcker dels upp ytan så att inga ogräs får plats och dels så skyddar de markytan för avdunstning av näring. De tar inte heller så mycket näring från marken så de växter man primärt vill odla får fortfarande mycket näring.

2. När man vattnar sin trädgård ska man göra det i tre omgångar (råd från en utbildad trädgårdsmästare). Första varvet så vattnar man bara en kort stund och det är för att jorden ska öppnas där man vattnar. Innan den öppnas rinner vattnet bara bort från stället (då jorden är hård) och hamnar på ogräset istället. Andra varvet när jorden har öppnats kan man stå och vattna ett tag men bara så länge vattnet hinner rinna undan. Gör det inte det går man vidare. Och sen när vattnet hunnit sjunka ner i jorden kör man ett tredje varv.

Nu börjar det grönska i trädgården:

Abetterplace
Yummie för egenodlad gräslök!

Lärdommar